Google Wifi

8 februari 2017
Slechte wifi ontvangst is bij veel huishoudens een bekend probleem. Grote woningen of nieuwbouw woningen met gewapend beton tussen de verdiepingen hebben vaak aan het modem van de internetprovider niet voldoende voor een optimaal wifibereik.

Oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld powerline adapters. Deze sturen het signaal via het stroomnetwerk naar een adapter in een stopcontact elders in huis. Deze zorgt vervolgens voor een extra wifi netwerk. Ook de komst van sterke routers van bijvoorbeeld Asus die de wifi-ac standaard ondersteunen kunnen uitkomst bieden.

Google heeft sinds kort ook een eigen router op de markt gebracht. Door meerdere exemplaren in verschillende ruimtes te plaatsen kan een mesh netwerk ontstaan. Dat houdt in dat er een groot wifi netwerk ontstaat met een grote dekking, Hierdoor hoef je niet tussen verschillende netwerken te schakelen wanneer je van plek in huis verandert. Dit was voorheen vooral binnen de dure zakelijke routers mogelijk, maar nu is Google er met Google Wifi.